Besøg universitetets hovedbygning på Frue Plads i kulturnatten

Fredag den 14. oktober 2016 - klokken 18.00-23.00

På kulturnatten kan du få et sjældent kig ind i hovedbygningen på Frue Plads - opført 1836 - med den smukt udsmykkede forhal og festsal - et guldaldermonument og hovedværk inden for dansk kunst-, kultur- og arkitekturhistorie.

I hovedbygningen kan du i år se smukke fotografier, hvor forskning bliver til kunst. Vi skubber også den ultraseriøse forskningsformidling lidt til side og giver plads til mindre forklarlige fænomener ...

Kunst og videnskab i skøn forening

ARTiS - Art in Science - er Københavns Universitets nye fotokonkurrence, der har som mål at finde de smukkeste billeder fra videnskabens verden. Forskere og studerende fra hele verden er inviteret til at bidrage, og på kulturnatten vil et udvalg af de bedste billeder for første gang blive udstillet for offentligheden i universitetets festsal.

Kom og se, hvordan datapunkter pludselig danner billeder, der er en Jackson Pollock værdig; ekspeditionsfotos, der er som taget ud af National Geographic Magazine; krystallografi, man skulle tro var kubistiske værker af George Braque - og brillant fluorescerende celler, der danner abstrakte billeder, som var de skabt af Asger Jorn ...
Læs mere

Fremtiden er ikke, hvad den har været

Hør, hvordan man spåede om fremtiden for årtusinder siden i Babylon, Egypten, og Mellemamerika. Du kan blive spået i dit udseende, i firben og i din fødselsdato.

I universitetets festsal står en række af universitetets forskere og studerende klar til at spå dig ved hjælp af oldtidens teknikker og til at vise, hvordan du selv kan finde varsler i oliedråber og røgelse ...
Læs mere

For de modige sjæle

I universitetets dunkle og dystre kældergange vil der i år være mulighed for en helt speciel oplevelse, når universitetets kældre undtagelsevis bliver overtaget af nogle af mørkets uhyggelige skabninger.

Hvis du besidder eventyrlyst og er modigere en de fleste, kan du opleve dit værste mareridt gå i opfyldelse, når Momentum KBH inviterer inden for til en oplevelse, der absolut ikke er for sarte sjæle!
Læs mere

Besøg profilshoppen

I hovedbygningens forhal finder du en stand med udvalgte profilprodukter (merchandise) med KU-logo fra universitetets online-profilshop.
Besøg Københavns Universitets profilshop